23948sdkhjf

Udda bygge i centrala Göteborg

Om några veckor ska göteborgarna bli varse att ett riktigt udda projekt dras igång – när Aarsleff börjar bygga en halvö ut i älven i centrala stan.

När Göteborg, som växer så det knakar, får en ny stadsdel byggs delar av den i älven. En ny, 200 meter bred halvö ska byggas 100 meter ut i vattnet och kopplas ihop med nya stadsdelen Masthuggskajen och Vision Älvstaden vid skeppsbron

Uppdraget att bygga halvön har gått till Aarsleff.

— Vi är mycket glada och stolta över att ha blivit utvalda som entreprenörer. Arbetet på vatten och de speciella grundförhållandena på plats kräver både specialutrustning och erfaren personal och här kan vi utnyttja vår mångåriga erfarenhet av grundläggningsarbeten och hamnbyggen i Sverige, säger Ole Steen Christensen, projektchef Per Aarsleff A/S, i ett pressmeddelande.

Enligt Aarsleff kommer arbetet att inledas omedelbart och redan under tidig sommar ska göteborgarna märka av att projektet är igång.

— Snart kommer Aarsleff att etablera sig på Masthuggskajen och om allt går som planerat ska grundläggningen av halvön vara klar hösten 2025, säger Anders Ydreskog, projektchef för halvön på Älvstranden Utveckling, i pressmeddelandet.

Kontraktet, som är värt 1,3 miljarder kronor, skrevs under den 3 maj och Aarsleff var ett av tre företag som klarade prekvalificeringen och kunde lämna anbud.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094