23948sdkhjf

Trafikverket justerar priser för sina leverantörer

På grund av de höga drivmedelspriserna har Trafikverket beslutat sig att reglera prisökningarna i befintliga kontrakt. Myndigheten hoppas att det ska minska risken för att deras anlitade företag går i konkurs.

Trafikverket tar efter Mönsterås kommun och beslutar sig för att reglera ersättningen i de befintliga kontrakt de har med alla leverantörer. På sin hemsida skriver myndigheten att de ser över hur de kan reglera prisökningarna på drivmedel för att minska risken för obestånd och konkurser. 

Men även minska risken för högre anbudspriser i kommande kontrakt. Enligt Trafikverket kommer index regleras med januari som basmånad och reglering sker från och med februari.

– Vi är mycket nöjda med beslutet. Under en längre tid har vi fört en dialog med Trafikverket om hur medlemmar som är leverantörer och underleverantörer till Trafikverket ska kunna kompenseras för skenande drivmedelspriser. Det är bra att de lyssnat på oss och tagit till sig våra argument, säger Lars Hemmingsson, chef för branschutveckling på Maskinentreprenörerna (ME), i en kommentar.

I dag är flera av organisationens medlemmar leverantörer till Trafikverket i första led. Men enligt ME är många fler underleverantörer i andra led. Därför säger man från ME:s håll att de vill göra det klart att även de får ta del av ersättningen.

– Maskinentreprenörerna fortsätter det långsiktiga arbetet med att påverka förutsättningarna för branschen. Det är mycket glädjande att se hur det leder till konkreta förbättringar för medlemsföretagen, säger Lars Hemmingsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188