23948sdkhjf

Epirocs samarbete ska ta fram ny elinfrastruktur

Epiroc fortsätter med utvecklingen av eldrivna gruvfordon. Tillsammans med företaget BluVein samarbetar de nu för att ta fram en elektrisk infrastruktur för gruvor.

Epiroc och BluVein har ingått ett samförståndsavtal för att snabba på gruvindustrins omställning i att använda batteridrivna fordon. BluVein har sedan tidigare patenterade spårbundna och elektriska skensystem. Det är dessa som de tillsammans med Epiroc nu ska utveckla och testa. Systemet ska ge kraft för att köra gruvfordonet samtidigt som dess batterier laddas.

– Samarbetet med BluVein ger oss möjlighet att fokusera bortom vår egen maskinpark och ta fram en dynamisk laddningslösning som passar behoven hos kunder med blandade maskinparker. Jag tror också att det kan komma att spela en avgörande roll för den elektriska infrastruktur som krävs för att elektrifiera gruvverksamheten fullt ut, säger Jess Kindler, vd för Epirocs Parts & Services-avdelning, i en kommentar.

BlueVeins vd, James Oliver, säger att samarbetet med Epiroc har gjort att de snabbare fått fram en lösning som är färdig för användning.

– Epiroc bidrar inte bara med ett internationellt renommé inom gruvutrustning, men även ett väletablerat eftermarknadsstöd som är avgörande för att branschen ska kunna ställa om till elektrifiering på ett bra sätt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.441