23948sdkhjf

Smått och stort när Epiroc kommer med nytt

Epiroc släpper en ny borrkrona med namnet Powerbit X samt uppgraderingar för sina riggar för topphammarborrning, SmartROC T35 and T40.

I ett uttalande hävdar företaget att de nya riggarna ska vara upp till fem procent mer bränsleeffektiva. Maskinerna har fått en nya 15-tums pekskärm och en ny remskiva som är 12 procent större. Något som enligt Epiroc ska minska slitage på kablarna.

– Den här uppdateringen kommer ge kunderna många nya funktioner och möjligheter. Något som möjliggör mer upptid och högre produktion. Med operatören i fokus har vi säkerställt att de här modellerna erbjuder värdefull ny teknik som är lätt att använda, säger Ulf Gyllander, produktchef på Epiroc, i en kommentar.

Det nya borrkronan har försetts med diamantskyddade knappar som ska ge det en förlängd livstid. Enligt Epiroc innebär det även lägre koldioxidutsläpp, upp till 90 procent jämfört med standardborrkronor. 

– En operatör kan slutföra ett enda hål med endast en borrkrona. Det är möjligt att spara hundratals timmar genom att byta till den här nya tekniken som använder knappar skyddade av diamanter, säger Johan Falkeström, strategisk affärsutvecklingschef på Epiroc.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079