23948sdkhjf

Högre flöden i ny serie

Steelwrists nya lösning ska öka flödet och göra redskapsbytena enklare, enligt företaget ska till exempel mellanstora maskiner kunna använda mer krävande redskap.

Tiltrotatortillverkaren Steelwrist lanserar nya produkter: SQ50-serien beskrivs som en Open-S-kompatibel lösning med snabbfästen och tiltrotatorer för grävmaskiner i storleken 7-13 ton

Företaget utlovar en högpresterande helautomatisk oljekopplingsteknik, man lyfter också fram flödesegenskaperna, som beskrivs som utmärkta, och bygghöjden, som betecknas som konkurrenskraftig.

Steelwrist noterar också att den uppdaterade tekniken innebär att även mellanstora maskiner kan använda redskap som kräver höga flöden.

Med introduktionen av SQ50 helautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer förändrar vi spelplanen för det växande segmentet av tiotons grävmaskiner, med en flödeskapacitet på 120 liter per minut med lågt mottryck. Det här gör det möjligt även för mellanstora grävmaskiner att använda redskap som kräver högt oljeflöde på ett effektivt sätt, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist AB.

Enligt Steelwrist kommer SQ50 att fasas in på tiltrotatorerna X12 och X14, som ska börja levereras under det tredje kvartalet i år.

Båda ska ha fått ny design på över- och underdel för att göra det möjligt att uppgradera från S50 till SQ50 i ett senare skede, även om kunden inte valt SQ i den första beställningen.

Enligt Steelwrist ska SQ på överdelen av tiltrotatorn ska göra det möjligt att snabbt byta mellan tiltrotator och andra redskap, och SQ på redskapsfästet av tiltrotatorn ska göra det möjligt att snabbt byta mellan hydrauliska redskap.

Företaget noterar också att rotationsfunktionen är inkluderad i tiltrotatorn och att redskapen därmed kostar mindre om man använder SQ.

Steelwrist noterar också att framtida snabbfästen och tiltrotatorer av S-typ kan uppgraderas till SQ-typ, att S50 och SQ50 snabbfästen är stålgjutna och att de har framaxellåset Front Pin Lock som säkerhetslösning.

Under året ska Steelwrist också introducera en ny Absolut-rotationssensor som uppges ge mer exakt data till maskinstyrsystem, något som enligt Steelwrist kommer att öka produktiviteten.

SQ50 ska uppfylla specifikationerna i Open-S-standarden för helautomatiska snabbfästen.

Premiär för produkterna sker på Vei & Anleggsmässan i Norge den 11-14 maj, 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078