23948sdkhjf

Veidekke ordnar bro till nyöppnad gruva

När gruvan Viscaria utanför Kiruna öppnar efter att ha varit stängd i 25 år är det Veidekke som får ansvaret att fixa en väg och en bro till den. I vinter är det tänkt att det tänkt att den ska vara öppen för trafik.

Veidekke har fått en totalentreprenad att bygga en infartsväg och en bro över en järnväg till gruvan Viscaria i Kiruna. Gruvan som ska öppnas av Copperstone Viscaria var tidigare aktiv mellan 1983 och 1997 då brytningen utfördes av LKAB och Outokumpu, då både under jord och som dagbrott. Som företagsnamnet hintar om är det framförallt en kopparfyndighet som finns i gruvan som ligger omkring fem kilometer väster om Kiruna.

Veidekke har inlett projektet med projektering av en bro och tilltänkt väglinje. Senare i höst är det tänkt att bron ska komma på plats under ett tre dygns långt underhållsstopp på järnvägen. Därefter beräknas man kunna släppa på trafiken i december. 

– Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett nära och givande samarbete. Det är ett spännande projekt och vi är glada att få vara med och bidra till att nå klimatmålen och utvecklingen av Kiruna, säger Mathias Rönnholm, regionchef på Veidekke Anläggning Nord, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094