23948sdkhjf

Ny regionchef på Svevia

Den första juni tillträder Ninos Lahdo som ny chef för Svevia region Mitt inom division Drift.

Han får därmed ansvaret för en region som sträcker sig från Älvdalen och Malung i väst, till Gävle i norr och ner till Nyköping inklusive Gotland.

– Region Mitt är en av Sveriges mest expansiva regioner och en mycket viktig geografi för Svevia och för oss på division Drift. Att Ninos Lahdo har tackat ja till att axla rollen som chef för region Mitt känns mycket bra, säger Olle Öberg, divisionschef Drift, i ett pressmeddelande.

Ninos Lahdo har en examen från KTH och har under sitt yrkesliv haft flera olika ledande befattningar inom bygg och anläggningsbranschen.

Till Svevia kom han 2017, då som arbetschef inom region Mitt för arbetschefsområde Stockholm Söder.

– Jag har varit en del av regionen under de senaste fem åren. Under de åren har vi stärkt vår marknadsposition och det känns både spännande men framför allt väldigt motiverande att få förtroendet att driva utvecklingen vidare i en så välskött region, säger Ninos Lahdo i pressmeddelandet.

Enligt Olle Öberg har Ninos Lahdo en kombination av egenskaper som kommer att behövas i regionens fortsatta satsningar framåt.

Ninos har en förmåga att agera och att driva utveckling både strategiskt och operativt som jag verkligen uppskattar. Han har också ett ledarskap och en personlighet som gör att han skapar goda relationer och långsiktiga samarbeten som är värdefulla för division Drift och för Svevia.

Ninos Lahdo tar över rollen som chef för Region Mitt efter Peter Rydell som tidigare under våren tillsattes som biträdande divisionschef för division Drift.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
EU-beslut kan skynda på stort infrastrukturprojekt
Lambertsson anställer miljösamordnare
Bredare synfält med nytt system
Jämtkraft satsar på ny batterianläggning
Många vattenläckor beror på bristande underhåll
Vip-kö för ellastbilar
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14