23948sdkhjf

Tilttillverkaren effektiviserar – ska nå hela Sverige på ett dygn

Snabbare leveranstider och bättre kundservice, det vill Rototilt kunna ge sina kunder när de öppnar ett nytt centrallager i norra Storstockholm. Enligt bolaget ska leveranser kunna komma fram på ett dygn oavsett var i Sverige man befinner sig.

Rototilt meddelar att de ska öppna ett centrallager i Rosersberg norr om Stockholm. Anledningen är att de vill förbättra kundservicen genom kortare ledtider, ökad flexibilitet och tillgänglighet.

– Vi vet hur tidspressat och viktigt det är att hålla maskinerna rullande. Logistik är en nyckelfråga som vi tar på stort allvar och på det här sättet stärker vi vår servicegrad väsentligt, säger Jan Karlsson, eftermarknadschef på Rototilt.

Centrallagret beräknas vara igång under fjärde kvartalet i år och enligt Rototilt kommer leveranstiderna att kortas rejält. Oavsett var i Sverige man befinner sig kommer man få sin reservdel morgonen efter om man gör sin beställning före klockan 16 hävdar Jan Karlsson. Även södra delen av Norge och stora delar av Finland nås av den nya logistiklösningen. Leveranser till resten av Europa ska gå på ett dygn snabbare.

– Det är ett logistikcenter som ligger geografiskt perfekt ur alla synvinklar. Det är ett stenkast till Arlanda och de flesta logistiklösningar som finns i Norden utgår från norra delen av Stockholm. Vi har valt den här lösningen för att komma närmare kunden och höja vår närvaro. Vi vill kunna välja det bästa alternativet för kunden, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078