23948sdkhjf

Däck som tål tuffa tag

Överlägsen dragkraft utlovas i Trelleborgs nya hjullastardäck som ska klara jobbet även på de riktigt jobbiga underlagen.

Trelleborgs nya OTR-däck EMR1031 premiärvisas på Svenska Maskinmässan och enligt tillverkaren ska det vara konstruerat för att prestera på riktigt krävande underlag som sand, sten eller extra hårda underlag.

Trelleborg förklarar att hjullastardäcket är tillverkat av en skärbeständig gummiblandning och att det dessutom har fått ett sidoväggsskydd i premiumklassen för maximalt skydd och längre livslängd.

Kontaktytan ska vara bred och ge upp till sju procents mer stabilitet och mindre vibrationer jämfört med andra premiumprodukter hävdar Trelleborg.

Företaget uppger att däckets skärbeständiga blandning är 20 procent mer motståndskraftig mot skärskador och slitage, något som uppges minska maskinens stilleståndstid och resultera i lägre driftskostnader.

Företaget lyfter också fram ett djupt slitbanemönster, som ska ge däcket ett längre liv, ett bättre grepp och en självrensande effekt även i sandig eller lerig terräng.

Trelleborg noterar också att höljet är regummerbart, något som ska minska miljöpåverkan och maximera kundens investeringar.

Däcket premiärvisas på Svenska Maskinmässan 2-4 juni och Trelleborg bjuder in till monter N12:B där man vill berätta mer om företagets däcklösningar för både entreprenad, återvinning, lantbruk och skog.

Våra däckexperter kommer finnas på plats för att tillsammans med besökarna diskutera hur Trelleborgs däcklösningar kan hjälpa dem att öka sin produktivitet på ett hållbart sätt. Vi är glada över att världspremiären på vårt nya däck EMR1031 sker på Svenska Maskinmässan. EMR1031 är ett däck speciellt anpassat för hjullastare och dess applikationer. Vi kommer dessutom ha förmånliga mässerbjudanden och hoppas att många tar chansen att komma förbi vår monter, säger Tony Alderlid, Industrial Tire Manager Nordic Countries på Trelleborg Wheel Systems.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11