23948sdkhjf

Regeringen satsar på landsbygden

15 miljarder kronor, en miljard mer än nuvarande plan, ska avsättas till bidraget för drift av enskilda vägar.

Regeringen vill ge mer pengar till de enskilda vägarna i den kommande nationella transportinfrastrukturplanen, enligt ett pressmeddelande avsätter man nu 15 miljarder kronor till bidraget för drift av enskilda vägar, en miljard mer än nuvarande plan.

Fungerande vägar är A och O för oss som bor och verkar i gles- och landsbygd. God infrastruktur stärker sammanhållningen och konkurrenskraften i hela landet. Den är avgörande för vanligt folk som ska få vardagen att gå ihop samt ta sig till och från jobbet, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg i pressmeddelandet.

Hon tillägger att totalt 197 miljarder i den nationella planen ska gå till att underhålla befintliga väginfrastruktur i hela landet.

Det är inte bara vägarna runt storstäderna som ska underhållas, det gäller även vägarna på landsbygden.

Enligt regeringen ska man bygga nya vägar, underhålla både hög- och lågtrafikerade vägar och fortsätta samfinansieringen av trafiksäkerhetsåtgärder på det regionala vägnätet fram till 2027.

Samfinansieringen ska utformas så att åtgärder som förkortar restiden på landsbygd prioriteras, som exempel ges mittseparering eller andra åtgärder som innebär att hastighetssänkningar kan undvikas.

Vi gör nu en landsbygdssatsning på vägar i hela landet. För många människor är bilen helt avgörande för att kunna ta sig till och från släkt och vänner, jobb eller skola. Eller för att den lokala matvarubutiken ska kunna få sina varor. Vi presenterar också åtgärder som förkortar restiden för alla som bor på landsbygden, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i pressmeddelandet.

Regeringen ger också Trafikverket i uppdrag att utveckla arbetet med hastighetsanpassningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109