23948sdkhjf

Renta växer i norr

Förvärvar ”Norrlands mest lokala uthyrare” och har därmed 54 anläggningar över hela landet.

Uthyraren Renta låter meddela att man nu är tillgängliga från Lycksele i norr till Malmö i söder.

Detta har blivit möjligt efter ett nyförvärv:  Lars & Erik Maskin som i 25 år haft depåer i Umeå, Lycksele och Sundsvall och som snart har en även i Örnsköldsvik.

Enligt Renta, som nu räknar in 54 depåer, är förvärvet ett naturligt steg i företagets ambitioner om att på allvar vara den mest tillgängliga maskinuthyraren i Svea rike och kunna stötta regionerna i deras långsiktiga infrastrukturprojekt och stora industriella investeringar; kunderna som bygger norra Sverige.

Lars & Erik Maskin består av ”30 experter” och omsätter cirka 100 miljoner kronor per år.

– Det här är ett gäng fantastiska människor som delar värderingar med oss, drivna och övertygande om att det är lokalt som allting händer. De är på tillväxt och är helt rätt för Rentas tillgänglighet i Norrland. Vi är väldigt glada över att välkomna in L E till den här galna, orangea resan, säger Joacim Johansson, vd Renta, i ett pressmeddelande.

– Tillsammans kommer vi fortsatt stötta kunderna med samma lokala engagemang och service som tidigare och nu med hjälp av Rentas digitala lösningar. Med maskinappen Renta Easy kommer vår tillgänglighet bli än mer synlig. Samtidigt som det känns riktigt gott i magen att vi delar synsätt och värderingarna, säger Lars Grehn, en av grundarna till L E Maskin, i samma pressmeddelande.

Renta, som grundades 2015, verkar i både Sverige, Finland, Norge, Danmark och Polen. Totalt har företaget över 100 depåer och mer än 1 000 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078