23948sdkhjf

Volvolastaren står redo för de tunga jobben

Volvo CE har uppgraderat sitt flaggskepp, nya L350H har bland annat fått nya axlar och en uppdaterad drivlina.

Redan 1985 kom den första 320-lastaren och Volvo betraktar modellen som sedermera blev 350, som något av ett flaggskepp bland hjullastarna.

Nu har maskinen uppgraderats och enligt Volvo CE ska den kunna hantera riktigt jobbiga uppdrag inom till exempel gruvdrift, stenbrott och tung infrastruktur.

Maskinen ska som standard vara förberedd för tunga applikationer direkt från fabrik.

Volvo CE lyfter till exempel fram Z-länkaget med dubbel tätning på var och en av tapparna, en stark ramstruktur sammanfogad med förstärkt övre midjelagring samt nya Volvoaxlar.

Det finns dessutom specialpaket med maskinfunktioner, däck och redskap som ytterligare ska öka prestandan lovar Volvo CE.

Företaget noterar också att hydraulsystemet ska vara mer responsivt, med nya lyft- och tiltcylindrar. Det, tillsammans med ett ökat hydrauliskt arbetstryck ska möjliggöra tio procent snabbare arbetscykler och högre produktivitet lovar Volvo CE.

Tack vare de nya axlarna och en helt ny växellåda är tredje generationens Optishift standard.  

Volvo CE hävdar att tekniken, som redan finns på hjullastarmodellerna L110H-L260H, ska integrera funktionen Reverse by Braking och låsfunktionen i transmissionen för att öka bränsleeffektiviteten med upp till 15 procent.

Volvo CE uppger att effektiviteten förbättras ytterligare av en optimerad växlingsstrategi och den nya convertern, som ska leverera högre effekter. 22 procent mer dragkraft utlovas, beroende på vald växel och maskinhastighet.

Andra nyheter är en ny robustare midjelagring och uppdaterade ramar för att passa de nya axlarna och transmissionen.

En axeloljekylare och filtrering monterad som standard har gjort att serviceintervallerna kunnat utökats till 1 000 timmar för motorn och 4 000 för ett axeloljebyte, förklarar Volvo CE som  också lyfter fram stilleståndstiden kan minskas och komponenternas livslängd ökas tack vare kraftiga fullflytande axlar, planetarisk navreduktion och underhållsfria bakaxeltapplager.

Fjärrstyrd dörröppning och luftkonditionering är standard och som tillval finns elektriskt justerade uppvärmda backspeglar.

Volvo CE utlovar också god runtomsikt med backkamera och radarsystem som varnar för dolda föremål.

Föraren ska kunna konfigurera maskinen efter jobbet med hjälp av tre känslighetsnivåer på hydrauliken, anpassningsbar lock-up och dragkraftskontroll. Volvo CE lyfter också fram att skopnivelleringsfunktionen automatiskt återställer skopan till nivå, vilket ska minska förartröttheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141