23948sdkhjf

Hifab besiktar Solna

Hifab har tecknat ett ramavtal med Solna stad och ska under de kommande två åren besikta bland annat mark, bygg, el och ventilation

Hifab är  en av två besiktningskonsulter som Solna stad handlat upp och ska enligt avtalet tillhandahålla ett besiktningsteam som utifrån beställarens avrop genomför löpande uppdrag.

Det lär bli mycket att göra. Solna stad, tillsammans med helägda organisationen Råsunda Förstads AB, äger och förvaltar cirka 274 000 kvadratmeter byggnadsyta.

Det handlar bland annat om skolor, förskolor, sociala lokaler, kulturlokaler, idrottsanläggningar, bostäder och övriga offentliga byggnader – som löpande genomgår renoveringar, om- och tillbyggnationer samt ROT-projekt.

– För oss som oberoende rådgivare inom fastighetsutveckling och samhällsbyggnad är besiktning en mycket viktig del och det känns roligt att vi nu får möjlighet att vara med och leda utvecklingen av en så snabbväxande kommun som Solna, säger Bengt Bondestad, uppdragsansvarig projektledare och besiktningsförrättare på Hifab.

Avtalet trädde i kraft i mitten av maj, det gäller i två år och kan gäller i två år med start i mitten av maj 2022 och kan förlängas i ytterligare två år.

Ulrika Andersson

 

bildtext

I Solna finns det mycket att besikta.

Foto: Pressbild

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
”Det är skillnad på byggare och byggare”
Eldrivet på återvinningen
Bättre ljus direkt från fabrik
Plattform för klimatneutralt byggande nu igång
Lasta servicebilen rätt
Friska tag på veckans lista!
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093