23948sdkhjf

Hifab besiktar Solna

Hifab har tecknat ett ramavtal med Solna stad och ska under de kommande två åren besikta bland annat mark, bygg, el och ventilation

Hifab är  en av två besiktningskonsulter som Solna stad handlat upp och ska enligt avtalet tillhandahålla ett besiktningsteam som utifrån beställarens avrop genomför löpande uppdrag.

Det lär bli mycket att göra. Solna stad, tillsammans med helägda organisationen Råsunda Förstads AB, äger och förvaltar cirka 274 000 kvadratmeter byggnadsyta.

Det handlar bland annat om skolor, förskolor, sociala lokaler, kulturlokaler, idrottsanläggningar, bostäder och övriga offentliga byggnader – som löpande genomgår renoveringar, om- och tillbyggnationer samt ROT-projekt.

– För oss som oberoende rådgivare inom fastighetsutveckling och samhällsbyggnad är besiktning en mycket viktig del och det känns roligt att vi nu får möjlighet att vara med och leda utvecklingen av en så snabbväxande kommun som Solna, säger Bengt Bondestad, uppdragsansvarig projektledare och besiktningsförrättare på Hifab.

Avtalet trädde i kraft i mitten av maj, det gäller i två år och kan gäller i två år med start i mitten av maj 2022 och kan förlängas i ytterligare två år.

Ulrika Andersson

 

bildtext

I Solna finns det mycket att besikta.

Foto: Pressbild

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14