23948sdkhjf

Steelwrist prisas igen

För tredje året i rad har Steelwrist utsetts till ett av landets mest välskötta företag.

Den 16 juni delade Deloitte ut kvalitetsutmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022, ett pris som riktas mot svenska privata företag.

Totalt 20 företag ansågs värdiga mottagare den här gången.

– Det är roligt att se så många välskötta bolag på årets lista – allt från stora välkända varumärken till relativt små, nischade bolag. Utmärkelsen tilldelas företag som visar på exceptionellt ledarskap och starkt engagemang för att skapa lönsam tillväxt. Nytt för i år är ett genomgående fokus på hållbarhet, där företagen skalat upp sitt arbete jämfört med tidigare år, säger Maria Groschopp Dellwik, ansvarig för strategi och affärsutveckling på Nasdaq Global Listings i Stockholm.

En av årets vinnare är tiltrotatortillverkaren Steelwrist, som får utmärkelsen för tredje året i rad.

– Denna utmärkelse är resultatet av det hårda arbete som utförs av Steelwrist-medarbetare runt om i världen, säger vd Stefan Stockhaus.

–Vi fortsätter att bygga företaget och vårt produktutbud för att stötta vår globala tillväxt och samtidigt behålla vår mycket specifika Steelwrist-kultur. Som en av grundarna av Open-S, den globala standarden för helautomatiska snabbfästen, är vi extremt bra positionerade för framtiden och det är med stor stolthet vi tar emot utmärkelsen.

Best Managed Companies grundades av Deloitte i Kanada 1993. Sedan dess har det spritt sig över världen och det är fjärde året som utmärkelsen delas ut i Sverige.

Förutom Deloitte står även Nasdaq bakom priset och syftet uppges vara att lyfta fram välskötta svenska privata bolag som utgör en viktig del av svenskt näringsliv.

Företagen kan själva ansöka om att få vara med. Deltagandet är kostnadsfritt och de vinnande företagen väljs ut av en oberoende jury som bland annat bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling.

I årets jury ingår Jenny Rosberg, vd för ROPA Management, entreprenör och styrelseproffs, Kim Persson, serieentreprenör, grundare och vd för Sjö&Hav Outdoor Care samt Håkan Sjögren, Managing Director och ansvarig för noteringar på Nasdaq i Stockholm.

Best Managed Companies 2022 presenteras nedan i bokstavsordning.

Academic Work
Apotea
Ballingslöv International **
Benify
Consafe Logistics **
ESBE**
JVAB**
Kyl- och Frysexpressen Nord
Mercuri Urval
Pulsen*
Pågen***
Ragn-Sells*
Roxtec***
Sigma Technology***
Steelwrist**
Thoren Gruppen
Vaimo
Wibax
Wist Last & Buss
WorkShop**

*Tilldelas utmärkelsen för andra året i rad
** Tilldelas utmärkelsen för tredje året i rad
*** Tilldelas utmärkelsen för fjärde året i rad och blir gold members

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127