23948sdkhjf

Fjärrstyrt och batteridrivet för Boliden

Boliden har beställt batterielektriska versioner av Boomer ortdrivningsrigg, Boltec bergförstärkningsrigg, Epirocs största automatiserade lastare Scooptram ST18 och Batterier som tjänst.

I ordern, som uppgick till mer än 100 miljoner kronor, fanns också andra maskiner, till exempel Easer stigortsborrmaskin och produktions- och ortdrivningsriggarna Simba och Boomer. 

Epiroc berättar i ett pressmeddelande att Simba produktionsborriggen och den batterielektriska lastaren Scooptram ST18 kommer att utrustas med 6th Sense-lösningarna Simba Automation och Scooptram Automation.

Maskinerna ska därmed kunna fjärrstyras från ett kontrollrum. Epiroc noterar också att alla enheter ska utrustas med ett telematiksystem som gör det möjligt att övervaka både maskinprestanda och produktivitet i realtid.

Enligt pressmeddelandet kommer maskinerna att användas vid gruvorna Rävliden Kristineberg och Renström utanför Skellefteå.

Boliden fokuserar på att göra sin verksamhet så säker, hållbar och produktiv som möjligt och att producera metaller med lågt klimatavtryck, och vi är stolta över att stödja dem på denna resa, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078