23948sdkhjf

Ny maskinserie väntas från Manitou

Manitou väntas komma med sex stycken kompaktlastare till årsslutet. Enligt återförsäljaren Scantruck ska alla vara så lätta att de kan transporteras på en maskintrailer.

Scantruck meddelar att en ny serie med midjestyrda kompaktlastare från Manitou väntas bli tillgängliga i slutet av året. Serien omfattar sex modeller av midjestyrda minilastare som kommer tillverkas i Tyskland. Något som Scantruck menar kommer ge bättre möjligheter till att anpassa maskinerna efter kundernas önskemål. 

Maskinerna kommer under namnen MLA 2-25H, MLA 3-25H, MLA 3-25H-C, MLA 4-50H, MLA 4-50H-C och MLA 5-50H. Beteckningen C som två av lastarna har fått innebär att de är utrustade med en kort lastarm.

De tre minsta maskinerna är utrustade med en 25 hk motor och de övriga tre har fått en motor på 50 hk. Om man vill ha hytt eller ej är kan väljas av kunden. På de tre större varianterna går också att få luftkonditionering i hytten.

Vikten på maskinerna går från 1,5 till 2,8 ton och höjden från 2,14 till 2,3 meter. Den smalaste av lastarna är 1,04 meter bred.

– Det är en riktigt fin serie med nya maskiner fulla av nyheter i jämförelse med föregångaren som tillverkades i USA. Designen är helt omarbetad med rundare former vilket skapar en snyggare maskin rent estetiskt, säger Scantrucks marknadschef, Peter Claesson, i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Snabbt jobbat på veckans lista!
Svevia tar över ansvaret för vägunderhållet i Gävle
Peab bygger framtidens riksarkiv i Härnösand
Caravan Club har säkrare snöröjning i sikte
Positiva tongångar på rekordstor liten sprängmässa
Fräscha upp ansiktet med utsläpp från stålindustrin
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141