23948sdkhjf

Swerock satsar på den “viktigaste resursen”

Swerock satsar på hållbara vattenlösningar och vill genom en arbetsgrupp dela med sig av sina kunskaper till andra företag. På så sätt vill företaget bidra till ett hållbart samhällsbyggande.

Swerock har startat en nationell arbetsgrupp som ska arbeta för att rena vatten i samband med bygg- och anläggningsprojekt. Tanken är att samla kompetensen inom företaget för att på så vis även hjälpa andra företag med miljöarbete. Den slutgiltiga tanken är att stoppa spridning av föroreningar genom grund-, dag-, och länshållet vatten. 

Företaget skriver i ett pressmeddelande att de använder sig av mobila anläggningar som tar han om överskottsvatten på plats. Anläggningarna kan bestå av en eller flera delar som anpassas efter projektets behov.

– Kan vi, genom Swerocks teknik och kompetens, rena vattnet innan det lämnar bygg- och anläggningsprojekten förhindras spridning av föroreningar till grundvatten, sjöar och hav. Jag tycker därför att det känns extra bra att vi nu gör en satsning på vattenrening med tanke på att det är en av våra viktigaste resurser, säger Jessica Stjernholm, arbetschef på Swerock, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Gammal bro ska ta steget in i framtiden
Nio av tio byggen har problem med arbetsmiljön
Han blir ny chef på WSP
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Här är domen för Kaunis Iron
BDX kammar hem "historiskt" avtal
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11