23948sdkhjf

Nordisk Bergteknik köper norskt företag

Affären ska stärka koncernen i Norge och ge koncernen ytterligare ett ben att stå på.

Nordisk Bergteknik har, via dotterbolaget Nordisk Bergteknik AS, förvärvat samtliga aktier i norska Snemyr Betongsprøyting.

Snemyr Betongsprøyting, med ett tiotal anställda och omsättning 2021 på cirka 80 miljoner norska kronor (cirka 82 miljoner svenska kronor) grundades i slutet av 1970-talet.

Företaget, som jobbar med bergförstärkning och betongsprutning, har sin bas i Kristiansand men verkar över hela Norge.

Flera av våra bolag inom koncernen samarbetar i dag med bolaget. Genom förvärvet kan vi fortsätta vårt samarbete och stärka vår närvaro i Norge, uppger Nordisk Bergetekniks vd Andreas Christoffersson i pressmeddelandet.

Han anser att Snemyr är ett välskött bolag med en kompetent och erfaren ledning som delar Nordisk Bergteknisk syn på affärsmannaskap och värdegrund.

Vi ser fram emot att bredda vårt samarbete med övriga bolag inom koncernen och fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med Nordisk Bergteknik, säger Asbjørn Aasen, vd för Snemyr Betongsprøyting i samma pressmeddelande.

60 miljoner norska kronor har Nordisk Bergteknik fått ge för sitt nyförvärv.

Affären är dock gjord så att delar av köpeskillingen ska återinvesteras i aktier i Nordisk Bergteknik; säljarna blir därmed ägare i Nordisk Bergteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093