23948sdkhjf

Förändringar i Maskinias återförsäljarnätverk

Nya företag tar vid i Västernorrland och Gävle när ett par av Maskinias trotjänare tackar för sig.

Linköpingsbaserade Maskinia, som är svensk generalagent för både Doosan, Case och Bergmann, har egna filialer i sex svenska städer.

Utöver det har företaget har sex återförsäljare spridda över landet, ett nätverk där ett par namn nu ska bytas ut.

LGL Maskin har varit återförsäljare för Maskinia sedan 1999, med ansvar för Västernorrland. 2011 anslöt Lars Jonsson i Örnsköldsvik, JBM AB.

Båda företagen ersätts nu av nya krafter, enligt ett pressmeddelande är anledningen att LGL Maskin vill ta det lite lugnare och Lars Jonsson ska fokusera mer på begagnat och uthyrning.

Maskinias nya representant i Västernorrland blir Kjellsons Maskinservice. Företaget är redan väl bekant med Maskinia, och har i dag ansvar för företagets verksamhet i Västerbotten.

Enligt Maskinia har Kjellssons utökat sin personalstyrka med en erfaren säljare och det blir Andreas Kjellsson och Andreas Lundvall som ska ta sig an kunderna i Västernorrland.

När det gäller Gävleborgs län tar Thore Boström Maskin i Gävle över ansvaret.

Företaget kommer därmed att ta sig an både Gävleborgs och Dalarnas län.

En ny säljare, Per Söder, ska redan finnas på plats för att förstärka gänget som i övrigt består av Mats Lind och Peter Mickelsson. Boström Maskins vd och ägare, Juhani Tillanen ska också vara med och axla ansvaret för distriktet.

Arbete pågår också för att stärka upp eftermarknaden tillsammans med befintliga serviceverkstäder.

Jag vill börja med att tacka LGL Maskin och JBM AB för deras stora insatser genom åren. De har varit en vital del av att bygga upp Maskinia och framför allt Doosan i norr. De kommer för all framtid vara en del av den fantastiska utvecklingen vi har haft tillsammans och det är vi stolta och nöjda över, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist i pressmeddelandet.

Maskinia noterar också att PL Hydraulik och Maskin i Gnarp samt YW Maskinservice i Örnsköldsvik fortsättningsvis kommer att ansvara för service och reservdelar i Västernorrland. Tanken är dessutom att tillsammans med de nya återförsäljarna utveckla eftermarknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047