23948sdkhjf

100 eldrivna bomliftar

Kranpunkten investerar i 100 nya bomliftar, en order som innebär att 85 procent av företagets maskinpark nu består av el- och hybriddrivna liftar.

Kranpunkten uppger att företaget har en strategi som innebär att successivt öka andelen maskiner med låg miljöpåverkan för att på så sätt möta behovet av mindre miljöskadliga lyftmaskiner i bygg- och industriprojekt.

En ny stor order ska bidra stort till detta förklarar Kranpunkten och meddelar att lagt en rekordorder på 100  el- och hybriddrivna bomliftar från Niftylift.

Kranpunktens order innehåller två maskintyper med den senaste batteritekniken; helt eldrivna HeightRider 21 All-Electric (HR21E) och hybridliften HeightRider 28 (HR28).

Leveransen från Niftylift betyder mycket för oss. Med många osäkerhetsfaktorer i omvärlden bedömer vi att vi i dag och framåt är bäst rustade att möta den efterfrågan som finns i marknaden om vi kan erbjuda en hög andel miljö- och energibesparande maskiner, säger Rikard Jönsson, inköpschef på Kranpunkten, i ett pressmeddelande.

Vi samarbetar med våra intressenter och hjälper varandra med att göra hållbara val. Kranpunkten är en kund med en medveten strategi och tydliga krav på miljöanpassning, vilket bidrar till att driva vår utveckling framåt i en snabbare takt. Ordern på 100 stycken maskiner blir vår största ”gröna” leverans till en enskild kund i norra Europa, säger Mark van Oosten, försäljningschef på Niftylift.

Leveransen av ordern är påbörjad och kommer att fortgå under resterande del av 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
”Det är skillnad på byggare och byggare”
Eldrivet på återvinningen
Bättre ljus direkt från fabrik
Plattform för klimatneutralt byggande nu igång
Lasta servicebilen rätt
Friska tag på veckans lista!
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125