23948sdkhjf

Ökat sug efter natursten

Naturstensleverantören Zurface ser en starkt ökad efterfrågan, inte minst i västra Sverige. – Det är svårt att få fram produkter i samma takt som kunderna köper.

Behovet av natursten ökar allt mer. Det uppger Zurfacekoncernen som producerar och säljer naturstensprodukter, produkter som bland annat levereras till stora infrastruktur- och byggnadsprojekt.

Ökningen kan ses i företagets omsättning; 2020 omsatte Zurface 34 miljoner kronor. Året därpå var siffran 56 miljoner kronor.

Den kraftiga tillväxten gör att företaget, som beskriver sig som Nordens största leverantör av natursten, anställt ytterligare tre personer; personalstyrkan går därmed från sex till nio personer.

– Året har börjat mycket bra och vi växer. Det är svårt att få fram produkter i samma takt som kunderna köper. Vi märker speciellt en ökad efterfrågan i Västra Sverige varför vi nu anställt en extra resurs för att kunna växa där, säger Eric Waxin, vd och partner Zurface Sverige, i ett pressmeddelande.

De tre nya krafterna är key account managern Jimmy Utberg, som tidigare arbetat inom byggbranschen och har varit projektledare på Göteborgs betongborrning, affärsprojektledaren/säljaren Eric Tärnsten som närmast kommer från S:t Eriks AB och nya lagermedarbetaren Lukasz Bertnicki, som uppges ha lång erfarenhet av naturstensproduktion.

Jimmy Utberg ska fokusera främst på kunderna i västra Sverige, Eric Tärnsten kommer att arbeta i Stockholmsregionen och Lukasz Bertnicki ska tjänstgöra vid Zurfaces relativt nyöppnade lager i Stora Vika utanför Nynäshamn

– Med dessa nya medarbetare är vi nu bättre rustade för att dels kunna möta den ökande efterfrågan och dels kunna ta höjd för att växa ytterligare. Vi märker att sten som byggmaterial blir allt mer populärt, säger Eric Waxin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141