23948sdkhjf

Umeå Entreprenad köps upp av jättekoncern

Mark- och anläggningsföretaget Umeå Entreprenad har förvärvats av koncernen Infralogistic.

Infralogistic etablerar verksamhet i Umeå i samband med ingåendet av avtal om förvärv av Umeå Entreprenad AB med dotterbolag.

Umeå Entreprenad AB har sitt huvudkontor på Västerslätt i Umeå. Kärnverksamheten består i att vara en helhetsleverantör inom mark- och anläggningsbranschen.

- Vi etablerar Infralogistic i en av de mest expansiva regionerna i Sverige genom att förvärva Umeå Entreprenad som är en lokal och välkänd aktör. De blir en viktig byggsten i vår fortsatta expansion och vi lägger grunden för att attrahera kompletterande verksamheter, säger Infralogistics Håkan Wifvesson i ett pressmeddelande.

- Vi har fått en möjlighet att fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans med en stabil och branschkunnig ägare. För att kunna vara med och ta tillvara framtida möjligheter för bolaget och våra medarbetare behöver vi kunna utveckla vårt erbjudande och ta en större del av de helhetslösningarna som kunderna efterfrågar men också fler utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare, säger Umeå Entreprenads vd Erik Mårtensson.

Den förvärvade verksamheten omsätter 2022 cirka 160 miljoner kronor.

2018 gjorde Leveranstidningen Entreprenad ett längre reportage om Umeå Entreprenad, läs det här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094