23948sdkhjf

Säljer gruvutrustning för 330 miljoner

Sandvik har erhållit en order för att leverera en batterielektrisk utrustningsflotta med truckar, lastare och borrar, samt service. Ordern är värd 330 miljoner kronor.

Sandvik har erhållit en order för att leverera en batterielektrisk utrustningsflotta med truckar, lastare och borrar, samt service on-site till Foran Minings gruvprojekt McIlvenna Bay i Saskatchewan, Kanada. McIlvenna Bay har designats för att vara världens första koldioxidneutrala gruvutvecklingsprojekt inom koppar. Ordern, värderad till 330 miljoner kronor, är Sandviks hittills största på batterielektrisk utrustning, och kommer att bokas i det tredje kvartalet.

Enligt avtalet kommer Sandvik att leverera 20 batterielektriska fordon samt Battery as a Service. Utrustningsleveranserna planeras att ske under perioden 2023-2025. Gruvprojektet kommer att drivas med vattenkraft.

 – Det är mycket glädjande att vi har valts av Foran Mining för att leverera våra ledande batterielektriska lösningar till det banbrytande McIlvenna Bay-projektet. Sandvik ser ett väldigt starkt momentum för vårt erbjudande inom gruvelektrifiering, som har stor potential för att driva på mer hållbar gruvdrift, samt att hjälpa våra kunder att öka produktiviteten, minska utsläpp av växthusgaser och främja arbetarnas hälsa, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.218