23948sdkhjf

Byggstart för Zeppelin Sverige

Startskottet har gått för Zeppelins nya hem i Landvetter – tanken är att den stora anläggningen ska bli ett viktigt nav för hela landet.

Caterpillars svenska generalagent Zeppelin Sverige bygger nytt; i somras togs det formella beslutet och nu väntar byggstart strax intill Landvetter flygplats utanför Göteborg.

Det blir en rejäl anläggning, tomten är 31 000 kvadratmeter stor, lokalytan uppgår till cirka 9 000 kvadratmeter, varav verkstad, lager och kontor ska ta upp cirka 7800 kvadratmeter.

Tanken är att den nya anläggningen ska bli ett viktigt nav, inte bara för Zeppelin i västra Sverige utanför hela landet.

– I Landvetter får vi möjligheten att samla nyckelpersoner och kompetenser vilket är ett viktigt mervärde för våra kunder. Tack vare det utvalda läget kan fler nyttja anläggningen från ett större upptagningsområde och det blir enklare att ta sig till oss oavsett färdsätt, säger Volker Poßögel, vd för Zeppelin Nordics och Zeppelin Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Byggnaden ska rymma Zeppelins svenska huvudkontor med cirka 150 arbetsplatser, den ska också hysa en ny serviceanläggning som ska bli basen för Zeppelins samtliga verksamheter i regionen.

Den nya anläggningen ska också fungera som utgångspunkt för företagets servicemekaniker i västra Sverige, och för Zeppelins hyrverksamhet Zeppelin Rental Sverige.

GBJ Bygg Väst AB har utsetts till totalentreprenör; kontraktet undertecknades i juli och i oktober ska det första spadtaget tas.

Enligt Zeppelin är den nya anläggningen det första steget i en nationell svensk satsning på fler lokaler och serviceanläggningar, en satsning som anses nödvändig för att möta Zeppelins fortsatta tillväxt.

Företaget har också stora ambitioner när det gäller klimatsmart byggande.

– Zeppelin-koncernen jobbar målmedvetet med att alla strategiska affärsenheter ska vara CO2-neutrala innan 2030, både när det gäller lokaler och verksamhet. Anläggningen i Landvetter skräddarsys och möter det kravet helt, säger Volker Poßögel.

Anläggningen har ritats av arkitekterna Semrén och Månsson och fastighetskonsulterna Sundborn & Penden har varit rådgivare i projektet.

Tanken är att anläggningen ska stå klar våren 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125