23948sdkhjf

Atlas Copco: “Värmeböljan en väckarklocka”

Den senaste tidens värmebölja med rekordtemperaturer är en väckarklocka för bygg- och anläggningsbranschen. Det menar Atlas Copco Portable Air som i ett pressmeddelande skriver att entreprenadmaskiner måste ställa om till el.

Företagets produktmarknadschef för hållbarhet och digitalisering, Maarten Vermeiren, säger att det kommer vara svårt att säga adjö till dieselmotorn men att framtiden inom anläggningsmaskiner måste vara elektrisk om man ska förhindra en uppvärmning av jordklotet.

– Det kanske inte finns ett elektriskt alternativ till varje applikation än, men teknologin kommer snart att fylla varje lucka.

Precis som flera andra tillverkare inom anläggningsbranschen satsar Atlas Copco på eldrivna alternativ. De har bland annat tagit fram elektriska mobila kompressorer som de hävdar minskar CO2-utsläppen till noll samt sänker ägarkostnaderna med två tredjedelar.

– Det finns en uppfattning om att hållbarhet innebär uppoffringar, men så är inte fallet med elektriska kompressorer. Att rädda planeten har aldrig varit så bra för affärerna, säger Maarten Vermeiren.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094