23948sdkhjf

Forskning, framtid och oälskade maskiner! Så klickade ni i veckan!

Peab, Infranord, Volvo, Audi, Uniper och Luleå har smugit sig in på veckans mest-lästalista! Men vad klickades allra mest under veckan som gick? Svaret finns här!

1: Unika Volvodumpern har landat i täkten. Världens första dumper i fossilfritt stål har levererats till sin nya ägare NCC och enligt Volvo CE:s vd Melker Jernberg är stenen i rullning på allvar nu. – Det kommer att gå fortare än vi tror. Läs mer här!

Foto: Ulrika Andersson

2: Maskinen som inte går hem i Sverige. I Sverige finns det massor av hjullastare och grävmaskiner. Andra typer av maskiner ser man nästan aldrig – men produktutveckling pågår även där! Läs mer här!

Foto: Ingela Poläng

3: Inga tunga maskiner behövs med ny metod för grönare utvinning. Ett samarbete mellan Audis miljöfond och tyska tekniska högskolan Bergakademie Freiberg har lett fram till nya metoder för utvinning av högteknologiska metaller, så kallade sällsynta jordartsmetaller. Läs mer här!

Foto: TU Bergakademie Freiberg

4: Stora vätgasplaner i Luleå. På måndagen skrev Luleå kommun och Uniper på en avsiktsförklaring att den så kallade vätgashubben ska realiseras i närtid. Läs mer här!

Foto: Pressbild

4: De snålar på asfalten – får bättre resultat. Trafikverket har gett Peab Asfalt i uppdrag att utföra beläggningsarbete på ett antal vägsträckor i Jämtland. Läs mer här!

Foto: Peab Asfalt

5: Han blir tillfällig vd för Infranord. Från och med 15 augusti tillträder Peter Viinapuu som tillfällig vd för järnvägsentreprenadbolaget Infranord, det efter att Henrik Löfgren lämnar posten. Läs mer här!

Foto: Colourbox

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08