23948sdkhjf

Sista chansen söka investeringsstöd från Klimatklivet

Mellan 23 augusti och den 8 september öppnar Klimatklivet nu årets sista ansökningsomgång för investeringsstöd till åtgärder som minskar klimatutsläppen

I början av sommaren skrev vi om att Naturvårdsverket kan bidra med upp till 70 procent av kostnaden för den som köper till exempel en eldriven entreprenadmaskin och att många har missat att Naturvårdsverket har massor av pengar som de vill ge till entreprenörer som ställer om.

Nu har den som vill chansen igen. Naturvårdsverket uppmuntrar till fler ansökningar inom områden med stor potential till klimatnytta och ser ett antal branscher och områden där klimatåtgärder har särskilt stor potential att minska utsläppen. På sin hemsida skriver myndigheten att dessa områden är överskottsvärme, cirkulära flöden, jordbruk, biokol, biogas, vätgas, hållbara biodrivmedel och elektrobränslen, elektrifiering och mindre industrier.  

– I år har vi kommunicerat särskilt med branscher där det finns möjlighet att göra stora utsläppsminskningar. Vi ser ett stort intresse och har fått in många ansökningar till viktiga omställningsåtgärder. Under årets sista ansökningsomgång hoppas vi nu på ett fortsatt högt söktryck. Alla utom privatpersoner är välkomna att söka, säger Olof Billebo, handläggare på Klimatklivet, på hemsidan.

 

Om Klimatklivet:

Sedan starten 2015 har Klimatklivet fördelat 10,2 miljarder kronor till företag, organisationer och kommuner som ansökt om stöd för klimatinvesteringar. Tillsammans med övrig finansiering har totalt 24,4 miljarder kronor investerats för att minska utsläppen. Åtgärderna beräknas minska Sveriges utsläpp med 2,2 miljoner ton växthusgaser per år. Investeringsstöd från Klimatklivet ges först och främst till de åtgärder som ger störst, varaktig minskning av växthusgasutsläpp per investerad krona. Klimatklivet kompletterar andra finansieringsmöjligheter för omställning som obligationer, lån och krediter.  

 

Källa: Naturvårdsverket

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
NCC bygger ut i växande stad
Epiroc vill skapa världens största autonoma gruva
821 broar att reparera för Svevia
Volvo slår in på självkörande väg
Entrack tecknar avtal med Bellman Group
De levererar till Peabs Nackabygge
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.175