23948sdkhjf

Ny chef med bred bakgrund

Ramirentskolans nya chef vill bredda kundkretsen och ser en stor potential i digitala verktyg.

I mitten av augusti tillträdde Björn Wilander som ny chef för Ramirentskolan. Han har jobbat i uthyrningsbranschen i över 20 år, med allt från kundmottagning och transporter till att vara instruktör för lift och fallskydd.

Under de senaste åren har han arbetat med att utveckla kvalitets- och miljöarbetet på Swelift, där han även varit ansvarig för uthyrning och utbildning.

Min breda bakgrund gör att jag har god insyn i kundernas utmaningar och verksamheter. Det ger mig bra möjligheter att samverka med kunder, deltagare och medarbetare och anpassa utbildningarna efter kundens specifika behov, något jag kommer lägga stor vikt vid, säger Björn Wilander i pressmeddelandet.

Han tillägger att Ramirentskolan ser ett stort sug efter utbildningar efter pandemin.

Vi har redan slagit förra årets siffror då vi hade närmare 7 500 kursdeltagare. Jag kommer att fortsätta vårda det höga förtroendet vi har och leverera kvalitativa utbildningar. Men jag vill även vidga vår kundkrets och nå utanför byggbranschen till de som jobbar på lager, i bilhallar, som fastighetstekniker – ja, överallt där man behöver tänka extra kring säkerheten.

Han ser också en stor potential i att utbilda mer i digitala verktyg eftersom branschen använder sig allt mer av till exempel VR, Cad och olika digitala planeringsverktyg.

Björn Wilander kommer att utgå från Ramirent i Brunna utanför Stockholm. Han efterträder Mikaela Johansson, som fortsätter som försäljningschef på Ramirent i Göteborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Maskintillverkarens aktie backar – försäljningen ökade
Entreprenadkontrakt upphävt – kommun får betala 23,5 miljoner
Infraministern: ”vår inriktning är en elektrifierad fordonsflotta”
Vad tycker svensken om gruvor?
Nio av tio byggföretag i Västsverige har svårt att rekrytera
Krångliga upphandlingar skrämmer bort schyssta byggare
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.44