23948sdkhjf

Peab pejlar in psyket

Peabs årliga arbetsmiljövecka inleddes på måndagen. I år ska särskilt fokus läggas på de psykiska aspekterna av hälsa och säkerhet.

Tanken uppges vara att stärka säkerhetskulturen genom att öka medvetenheten kring såväl de synliga – som till exempel besvär man får av att lyfta tungt – som de mer osynliga belastningsbesvären bland koncernens 15 000 medarbetare.

– Det psykiska välmåendet är lika viktigt som det fysiska, och därför är det bra att Peabs arbetsmiljövecka nu har fokus på den aspekten av arbetsmiljön, säger platschef Per Magnusson i ett pressmeddelande.

Peab nämner till exempel att organisatoriska eller sociala faktorer kan leda till problem som kan yttra sig som stress eller annan ohälsa.

– Att jobba hållbart, korrekt och säkert står ständigt i centrum i vår verksamhet. Därför är det viktigt att vi under veckan lägger ett extra fokus på den fysiska och psykiska hälsan. Det är många faktorer som spelar in i hur vi mår på jobbet och vi måste lyfta alla aspekter av hälsa och säkerhet, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg, i pressmeddelandet.

Under veckan kommer man bland annat att genomföra aktiviteter om stress, hållbar livsstil och konflikthantering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
NCC bygger ut i växande stad
Epiroc vill skapa världens största autonoma gruva
821 broar att reparera för Svevia
Volvo slår in på självkörande väg
Entrack tecknar avtal med Bellman Group
De levererar till Peabs Nackabygge
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.111