23948sdkhjf

Peab pejlar in psyket

Peabs årliga arbetsmiljövecka inleddes på måndagen. I år ska särskilt fokus läggas på de psykiska aspekterna av hälsa och säkerhet.

Tanken uppges vara att stärka säkerhetskulturen genom att öka medvetenheten kring såväl de synliga – som till exempel besvär man får av att lyfta tungt – som de mer osynliga belastningsbesvären bland koncernens 15 000 medarbetare.

– Det psykiska välmåendet är lika viktigt som det fysiska, och därför är det bra att Peabs arbetsmiljövecka nu har fokus på den aspekten av arbetsmiljön, säger platschef Per Magnusson i ett pressmeddelande.

Peab nämner till exempel att organisatoriska eller sociala faktorer kan leda till problem som kan yttra sig som stress eller annan ohälsa.

– Att jobba hållbart, korrekt och säkert står ständigt i centrum i vår verksamhet. Därför är det viktigt att vi under veckan lägger ett extra fokus på den fysiska och psykiska hälsan. Det är många faktorer som spelar in i hur vi mår på jobbet och vi måste lyfta alla aspekter av hälsa och säkerhet, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg, i pressmeddelandet.

Under veckan kommer man bland annat att genomföra aktiviteter om stress, hållbar livsstil och konflikthantering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094