23948sdkhjf

Två miljarder i investeringar till H2 Green Steel

H2 Green Steel har säkrat två miljarder från utvalda investerare som visar starkt stöd för bolaget. Det rapporterar företaget i ett pressmeddelande.

Bland de nya investerarna finns AMF, GIC, Schaeffler, Swedbank Robur Alternative Equity och Altor Fond V som tidigare investerat i bolaget. Andra befintliga aktieägare är Vargas, Kingspan, FAM, Marcegaglia, IMAS Foundation, Cristina Stenbeck samt Spotify-grundaren Daniel Ek som genom ytterligare investeringar visar fortsatt stöd för H2.

H2 Green Steel vill arbeta för att minska de stora koldioxidutsläppen i berörda sektorer – och börjar med stålindustrin genom den ståltillverkning som just ny byggs i Boden och ska drivas av miljövänlig vätgas.

Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel, ser stödet från den första Serie B-finanseringsrundan som väldigt positiv.

– Denna finansieringsmilstolpe är en riktig förtroendeförklaring för H2 Green Steel. Trots den rådande osäkerheten i marknaden, är en satsning som vår, med både ett starkt affärscase och ett hållbart syfte, helt klart attraktiv. I denna finansieringsrunda har vi kunnat kombinera ledande industriella företag och globala finansiella institut med investerare med en stark svensk närvaro, vilket ger oss en ägarbas som klippt och skuren för framgång, säger Henrik Henriksson i ett pressmeddelande.

Bolaget har försålt cirka 60 procent av sina initiala produktionsvolymer, vilket tyder på stor efterfrågan på fossilfritt stål. Bland kunderna finns en stor variation, bland annat stålgrossister, rör, lätta- och tunga fordon samt byggindustrin.

Klas Johansson är partner på Altor och kommenterar investeringen.

– Vi är glada att fortsätta stötta H2 Green Steel. Det passar perfekt med våra övriga investeringar som främjar den gröna omställningen, såsom OX2, Svea Solar och Vianode. H2 Green Steel har bevisat efterfrågan på dess produkter genom att ha försålt mer än 50 procent av deras initiala volymer till kunder i olika industrier från biltillverkare och vitvaror till kunder inom stålhandeln.

Även aktiechef och ägaransvarig på AMF, Anders Oscarsson berättar om investeringen från AMF:s sida.

– Vi uppskattar möjligheten att vara med och investera i ett världsledande industriprojekt med potential att bli såväl en god affär för våra sparare, som en viktig pusselbit i omställningen mot ett mer hållbart samhälle. H2 Green Steel har en mycket ambitiös etablerings- och tillväxtstrategi, och möjligheterna att snabbt komma i gång och tillverka det fossilfria stål som så hett efterfrågas och behövs när världen ställer om ser mycket goda ut. Vi ser fram emot att följa bolaget som aktiva och långsiktiga ägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093