23948sdkhjf

Säkerhet i fokus för ny KMA-chef

Ulrika Persson är nytillträdd KMA-chef för Swerock i Sverige, med ansvar för att utveckla arbetet inom både kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

– Swerock har verksamheter där det finns risk för olyckor och vi strävar mot att alla medarbetare ska kunna jobba ett helt arbetsliv, må bra efteråt och helst aldrig råka ut för någon olycka. För de chefer som ansvarar för våra verksamheter är säkerhet en viktig fråga där alla ska känna sig trygga och följa de rutiner vi har, säger Ulrika Persson i ett pressmeddelande.

Hon har under de senaste 14 åren arbetat på ett företag med betongproduktion och bergtäkter i södra Sverige.

Hon har också studerat ekosystemteknik på Lunds Tekniska högskola, en utbildning inom miljö- och hållbarhetsfrågor.

Swerock har en uttalad nollvision när det gäller allvarliga olyckor och nu ska hon få kollegor över hela landet att tänka säkerhet i alla led.

– Mycket av arbetet görs av våra olika team som finns från norr till söder. Som chef vill jag stötta hela gruppen, samtidigt som jag kan bidra med nya perspektiv. Produktionen måste pågå och där stöttar KMA verksamheten i frågor som rör säkerhet, kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Ulrika Persson konstaterar att arbetsplatsens värderingar och normer är av stor betydelse och att det är viktigt att lyfta fram det som behöver förbättras i arbetsmiljön.

– Attityderna påverkar våra beteenden och då är det bra att främja de positiva värderingarna, att exempelvis påminna varandra om risker och visa att vi bryr oss om varandra.

Hon ser fram emot att arbeta med dessa frågor och hoppas hitta ett engagemang i verksamheterna.

– Ett fokusområde är en förbättrad säkerhetskultur. Vi kan ta fram olika policys och rutiner, men alla medarbetare måste också tänka efter hur man värnar om varandra och beter sig på ett säkert sätt på arbetsplatsen. Det är en utmaning som vi måste arbeta med över tid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109