23948sdkhjf

Hexagon fortsätter att tro på digitala verkligheter

Hexagon har förvärvat iConstruct PTy Ltd, en leverantör av en prisbelönt mjukvara för byggnadsinformationsmodellering för infrastruktur samt kommersiella och industriella fastigheter.

Det förvärvade bolagets flaggskeppslösning iConstruct Pro är ett beprövat verktyg för automatiserad byggprocesser. Med lösningen möjliggörs integration, tillgänglighet och kontroll av design- och byggnadsinformation från olika BIM-modeller.

Hexagon har under lång tid fokuserat på smarta digitala verkligheter som sätter data i användning på nya sätt. Genom att kombinera den digitala och fysiska världen kan vi erbjuda kunder en komplett överblick av föränderliga processer, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Han tilägger:

iConstruct medför inte bara en enkelt implementerbar lösning för sammankoppling av olika designmodeller till en och samma källa, utan möjliggör dessutom inläsning, skapande och utbyte av information hela vägen till drift och underhåll. På så sätt realiseras värdet av en enda 3D-modell från design och byggnation till fastighetsförvaltning.

Det förvärvade bolaget grundades 2009 och har sitt säte i Perth, Australien. Förvärvet kommer att ingå i Hexagons division Asset Lifecycle Intelligence.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094