23948sdkhjf

Ny Zeppelinchef får mycket att göra

Magnus Zorn har utsetts till ny general manager för Zeppelin Sveriges affärsområde Mining.

Zeppelin Mining svarar för både försäljning, utveckling och service när det gäller Caterpillars gruvprodukter. Man har också hand om anläggnings- och entreprenadkunder i Norrbotten.

Den nya chefen är baserad i Luleå och har tidigare arbetat inom Försvarsmakten. 2016 började han arbeta på Caterpillars förra svenska generlagent Pon Equipment. Han återvände till Caterpillar 2021, då han blev Service director på Zeppelin Sverige.

Nu blir han alltså högsta chef på affärsområdet, och han siar om en kommande teknikomställning och allt större efterfrågan.

– Vi har historiskt stora industriella och infrastrukturella satsningar i norra Sverige parallellt som gruvindustrin går för högtryck. Allt detta gör att efterfrågan på maskiner, resurser och kompetens är enormt hög. Därför är det med både inspiration och ödmjukhet jag går in i den nya rollen som General Manager för Zeppelin Mining, säger Magnus Zorn, i ett pressmeddelande.

Han lyfter fram att Caterpillar är ett starkt varumärke med stor bredd och att Zeppelin finns nära kunderna.

– Exempel på det är att vi är etablerade på varje stor gruvort och finns tillgängliga dygnet runt med välutbildade mekaniker och servicetekniker. Vi lägger även stor kraft vid att utöka bemanningen, särskilt inom eftermarknad.

Han ser till exempel ett ökat behov av maskinrenoveringar, som kan förlänga maskinernas liv med flera år.

– En viktig del i det är vår CRC-anläggning i Boden som arbetar med komponentrenovering in i minsta detalj.

Magnus Zorn lyfter också fram Zeppelins produktionsstudier, där man tillsammans med kunden går igenom allt från arbetssätt till produktionsprocesser och maskinanvändning.

– Erfarenheten visar att våra studier kan spara miljonbelopp åt kunderna genom att se över arbetsplatsens utformning, körsätt, och att nyttja maskinparken och utrustningen på rätt sätt. Bara att minska tomgångskörningen gör enorm skillnad.

Lösningar för alternativa bränslen är en annan framtidsfråga.

– Vi har flera praktiska lösningar i vårt befintliga program men det finns mycket som är på gång som vi inom kort hoppas att kunna presentera.

Magnus Zorn tillträdde sin nya post i augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078