23948sdkhjf

Säkrare jobb när NCC stoppar arbetsdagen

NCC anordnar för tolfte året i rad sin Awarness day på deras samtliga arbetsplatser. Tanken är att fokusera på säkerhet och hälsa för att på så vis förebygga olyckor.

Första onsdagen i september stannar arbetet upp på NCC:s alla arbetsplatser i Norden när koncernen anordnar sin säkerhetsdag. Under dagen får NCC:s anställda arbeta med hälso- och säkerhetsfrågor där attityder, beteenden och säkerhetskultur diskuteras. På så vis vill man minska olyckor och helt bli av med allvarliga incidenter och dödliga olyckor.

Enligt NCC har incidenter och allvarliga olyckor minskat med 38 procent de senaste fyra åren.

‒ NCC har en av de bästa arbetsmiljöerna i byggbranschen men arbetet måste ständigt utvecklas och fortgå. Vi arbetar systematiskt inom många områden för att minska alla typer av olyckor, från beteenden och ledarskap, rapportering och analys, till förbättrad planering, säkerhetsrutiner och verktyg, säger Lars-Gunnar Larsson, arbetsmiljöchef på NCC, i ett uttalande.

 I årets säkerhetsdag låter NCC begreppet “Time out” stå i fokus. Ett verktyg där arbetarna uppmanas att stanna arbetet om de anser att en osäker situation har uppstått. 

‒ När vi är under press börjar vi improvisera, tenderar att glömma att utvärdera risker och är ofta villiga att acceptera mer risk än nödvändigt. Time out är ett enkelt verktyg och vi vill att alla ska reagera och agerar vid riskfyllda situationer och osäkra förhållanden. Därför lägger vi extra fokus på detta vid årets Awareness day, säger Lars Gunnar Larsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
NCC bygger ut i växande stad
Epiroc vill skapa världens största autonoma gruva
821 broar att reparera för Svevia
Volvo slår in på självkörande väg
Entrack tecknar avtal med Bellman Group
De levererar till Peabs Nackabygge
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.235