23948sdkhjf

Krävande uppdrag i Borås

Trångt och mycket när Lambertsson ska rodda ett stort bygglogistikuppdrag i Västsverige.

Lambertsson, som är mest kända som en stor uthyrare, har sedan ett år tillbaka även ett logistikupplägg: via konceptet Lambertsson Logistics erbjuder man logistiktjänster med bland annat planering, styrning, spårbarhet, transporter och lagerhållning.

Nu meddelar bolaget att man kammat hem ett stort projekt i Borås, där Peab ska bygga 191 bostäder i området Regementsstaden.

– Professionell bygglogistik blir allt viktigare, säger Christoffer Johansson, logistikansvarig på Lambertssons region väst, i ett pressmeddelande.

Området är krävande ur logistisk synpunkt, påpekar Hanna Wemmenborn, Peabs logistikansvariga i Borås.

– Det är väldigt trångt och vi har ingen plats för att lagra material, säger hon.

Lambertsson Logistics ska hjälpa till med hanteringen av materialet, så att det inte behöver stå på arbetsplatsen och sedan flyttas runt ”onödigt många gånger”, fortsätter hon.

–  Vi kan också samlasta våra inleveranser och minska antalet transporter in på bygget.

Senare i höst ska bygget av både hyresrätter och bostadsrätter dras igång på allvar. De logistiska förberedelserna ska dock redan vara igång och Hanna Wemmenborn lyfter fram att logistiktjänsterna dessutom ska minska mängden trasigt material och förbättra leveransplaneringen.

– Vi är övertygade om att vi sparar både tid och pengar genom att planera vår logistik och låta Lambertsson hjälpa oss med detta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079