23948sdkhjf

App, app, app – sätt i sladden

Är det dags att ladda? När kan en viss maskin börja jobba? En ny app ska underlätta när allt fler går över till eldrivna maskiner.

Volvo Construction Equipment har tagit fram en ny app ska ge både förare och chefer bättre koll på sina eldrivna Volvomaskiner.  

Appen heter Emma (Electric Machine Management Application) och enligt Volvo CE ska den göra det möjligt att hantera laddningsprocessen mer effektivt, den ska dessutom maximera drifttiden lovar företaget.

Appen ska snabbt kunna visa till exempel laddningsstatus, återstående batterinivå, uppskattat antal tillgängliga arbetstimmar samt geografisk plats för varje maskin.

Appanvändaren, som kan befinna sig på distans, kan också få varningar när batteriets laddning nått en viss nivå samt påminnelser om att ladda maskinen när den återstående energin sjunker under en förinställd nivå. Varningar ska kunna utdelas på smarttelefon, surfplatta eller bärbar dator.

Enligt Volvo CE är Emma utformad för att stödja optimal drift för företagets fem elmaskiner: minigrävaren ECR25 Electric, kompakthjullastaren L25 Electric, grävarna ECR18 Electric och EC18 Electric samt hjullastaren L20 Electric. Kommande eldrivna tillskott ska också fungera med appen, förklarar Volvo CE.

Enligt Toni Hagelberg, chef för Sustainable Power på Volvo CE, är appen ett sätt att hjälpa kunderna genom transformationen till eldrift.

Elmaskiner har öppnat upp möjligheten att få en renare, smartare och mer hållbar arbetsmiljö, men de kräver också en förändring av vårt arbetssätt. Emma ser till att kunderna har realtidsinformation till hands i ett lättillgängligt format, så att de kan lita på att de har den kraft som behövs för att få jobbet gjort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112