23948sdkhjf

Svevia organiserar om

Två nya chefer ska lyfta Svevia när det gäller både kompetensförsörjningen och affärsstödet i en tid då kraven ökar.

Svevia styr om i sina koncernstaber, enligt ett pressmeddelande organiserar man om för att kunna växa lönsamt och möta kundernas efterfrågan effektivt.

Två nya chefer ska spela en viktig roll i detta arbete, den första september tillträdde Sara Tocklin som direktör för HR och affärsstöd och Mathilda Scott som ny HR-chef för koncernen.

– Svevia är ett stort företag som har behållit många av det mindre företagets fördelar. Med en platt organisation och korta beslutsvägar skapar vi den flexibilitet och handlingskraft som krävs för att leda företaget i en värld i förändring, uppger Sara Tocklin i pressmeddelandet.

Ökad efterfrågan innebär ökade förväntningar på ett effektivt och samordnat affärsstöd från koncernens staber, fortsätter hon.

Det är av den anledningen som HR, IT, Inköp, Kvalitet, Juridik samt Miljö och klimat knyts samman.

Svevia behöver också satsa mer på att attrahera och rekrytera nya medarbetare, samt utveckla och behålla de befintliga i en tid då kompetensbrist råder.

Mathilda Scott, som tidigare var chef för Kompetensförsörjning, får nu i uppgift att leda det koncerngemensamma HR-arbetet

Vi behöver hitta nya innovativa sätt att locka till oss fler medarbetare som speglar samhället i stort. Svevia strävar efter att skapa förutsättningarna för ett modernt ledarskap i en bransch som historiskt sett präglats av homogena grupper och ”machokultur”. Här ligger vi i framkant bland annat genom att vara först ut att mäta machoindex i branschen och erbjuda individuell coachning till alla medarbetare, säger hon i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
”Det är skillnad på byggare och byggare”
Eldrivet på återvinningen
Bättre ljus direkt från fabrik
Plattform för klimatneutralt byggande nu igång
Lasta servicebilen rätt
Friska tag på veckans lista!
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156