23948sdkhjf

Betongjättens lösning för att nå klimatmålen

Ökat samarbete för att minska utsläppen – det är något som Swerocks vd, Mats Norberg efterfrågar. Han menar att alla i branschen måste tänka nytt och i samförstånd för att minska klimatpåverkan.

Peab-ägda betongtillverkaren Swerock önskar ett utökat samarbete inom branschen. På så vis kommer det underlätta för att nå målet med att ha halverat utsläppen till 2030.

– Vår bransch är en stor del av problemet. Därför vill vi vara en aktiv del av lösningen. För att uppnå både branschens och Swerocks miljömål behövs nya samarbeten mellan aktörer i hela värdekedjan, säger Mats Norberg, vd för Swerock Norden, ett uttalande.

Han menar att omställningsarbetet ställer krav på alla som verkar inom bygg- och anläggning från beställare till entreprenörer men framförallt politiska beslutsfattare. På Swerock menar man även att företagets omställningsarbete även är en förutsättning för konkurrenskraft och lönsamhet i det långa loppet.

– Det hjälper oss att hitta nya affärsmöjligheter och strategiska partnerskap. Att skapa en intern stolthet och attrahera nya medarbetare. Kompetensförsörjningen går hand i hand med ett äkta och trovärdigt miljöengagemang, säger Karin Bergkvist, hållbarhets- och innovationsstrateg på Swerock Norden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora affärer på veckans lista!
Gammal bro ska ta steget in i framtiden
Nio av tio byggen har problem med arbetsmiljön
Han blir ny chef på WSP
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas utan djuphavsbrytning
Här är domen för Kaunis Iron
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.375