23948sdkhjf

Betongjättens lösning för att nå klimatmålen

Ökat samarbete för att minska utsläppen – det är något som Swerocks vd, Mats Norberg efterfrågar. Han menar att alla i branschen måste tänka nytt och i samförstånd för att minska klimatpåverkan.

Peab-ägda betongtillverkaren Swerock önskar ett utökat samarbete inom branschen. På så vis kommer det underlätta för att nå målet med att ha halverat utsläppen till 2030.

– Vår bransch är en stor del av problemet. Därför vill vi vara en aktiv del av lösningen. För att uppnå både branschens och Swerocks miljömål behövs nya samarbeten mellan aktörer i hela värdekedjan, säger Mats Norberg, vd för Swerock Norden, ett uttalande.

Han menar att omställningsarbetet ställer krav på alla som verkar inom bygg- och anläggning från beställare till entreprenörer men framförallt politiska beslutsfattare. På Swerock menar man även att företagets omställningsarbete även är en förutsättning för konkurrenskraft och lönsamhet i det långa loppet.

– Det hjälper oss att hitta nya affärsmöjligheter och strategiska partnerskap. Att skapa en intern stolthet och attrahera nya medarbetare. Kompetensförsörjningen går hand i hand med ett äkta och trovärdigt miljöengagemang, säger Karin Bergkvist, hållbarhets- och innovationsstrateg på Swerock Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094