23948sdkhjf

Schaktfri jätte växer

Pollex har förvärvat NCC NoDig och hoppas nu nå nya nivåer både geografiskt och teknikmässigt.

Affären innebär att Pollex, som ingår i schaktfria alliansen No Dig Alliance, får drygt 90 medarbetare och en omsättning på omkring 350 miljoner kronor.

Vi blir nu helt kompletta och ur ett svenskt perspektiv extremt kompetenta inom alla områden inom schaktfri renovering och underhåll. Jag vågar säga att vi nu har de mest kompetenta personerna i Sverige i vår organisation, säger Pollex vd Mattias Höglund i ett pressmeddelande.

Förvärvet ska boosta Pollex på flera plan, hävdar han.

Pollex tar på sig många helhetsprojekt redan i dag, men nu kan vi ta det till en ny nivå både geografiskt och teknikmässigt. Nu skapar vi regionkontor i Göteborg, Umeå, Stockholm, Jönköping och Malmö.

Tobias Wingqvist, som blir avdelningschef med ansvar för hela produktionen, siar om en väldigt stor bredd som ska gynna kunderna.

Nu får Pollex som exempel in utökat kunnande kring flexibla foder, en schaktfri metod av typ relining som används för renovering av spill- och dagvattensystem. Vi får dessutom en gren som arbetar med gas.

Enligt Pollex växer marknaden för schaktfri teknik stadigt. Företaget ser också stora miljövinster med den schaktfria tekniken och pekar på att koldioxidutsläppen minskar storligen jämfört med att gräva med tunga maskiner.

Genom att välja schaktfritt och inte gräva sparar vi cirka 12 000 ton CO2 per år åt våra kunder, som fram för allt är svenska kommuner, säger Mattias Höglund.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094