23948sdkhjf

Svevia laddar med ny jurist

Den 1 oktober tillträdde Håkan Johston som ny chefsjurist på Svevia.

Håkan Johnston har tidigare arbetat i flera år på advokatbyrå, med entreprenadrättslig inriktning. Han har också erfarenhet av domstolsarbete.

Till Svevia kom han 2019, då som bolagsjurist. Han ingick även i division Anläggnings ledningsgrupp.

Nu blir han i stället chefsjurist, med uppgiften att leda och driva bolagets juridiska frågor, och stötta bolagets affärdrivande divisioner i juridisk vägledning.

– Jag är väldigt stolt att ha fått förtroendet att ansvara för våra juridiska frågor i rollen som chefsjurist. Svevia är ett företag med sunda värderingar som vill arbeta långsiktigt och strategiskt med affärsmässighet och etik, vilket är särskilt viktiga frågor för mig. Samtidigt ser jag också en viktig utmaning i att se till att verksamheten har det juridiska stöd som behövs för att kunna växa lönsamt, säger Håkan Johnston

– Håkan har en gedigen erfarenhet av entreprenadrättsligt arbete som är ovärderlig för bolaget. Han är mycket uppskattad för sin förmåga att på ett tydligt sätt ge rådgivning i komplexa frågor och är ett föredöme i affärsmässighet och hög etik, säger Sara Tocklin, direktör för HR och affärsstöd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094