23948sdkhjf

Verktyg för stärkt hållbarhet på byggena

Ett nytt webbstöd från Upphandlingsmyndigheten ska hjälpa branschen att stärka den sociala hållbarheten på byggena.

Under konferensen Byggforum, anordnad av Aktuell Hållbarhet, presenterade Ellionor Triay Strömvall hållbarhetsspecialist på Upphandlingsmyndigheten, ett nytt verktyg ”Vägledning för hållbarhet inom bygg” som kan stärka den sociala hållbarheten på byggena.

Vi har vi tagit fram och samlat stöd för att underlätta för att ta social hänsyn vid bygg- och anläggningsupphandlingar.

Offentlig sektor upphandlar bygg och anläggning för runt 200 miljarder varje år. Samtidigt har byggbranschen en hel del att komma till rätta med när det gäller social hållbarhet, som till exempel bristande jämställdhet, diskriminering, arbetskraftsbrist, olyckor och dåliga arbetsvillkor.

Flera aktörer behöver samverka för att finna bra lösningar på de utmaningar som finns i bygg- och anläggningsbranschen när det gäller social hållbarhet. Upphandlande organisationer kan bidra till social hållbar samhällsbyggnad genom att ställa krav vid upphandling, både utifrån perspektivet de som bygger och de vi bygger för.

För leverantörer finns det goda affärsmöjligheter i offentlig sektor, framför allt inom bygg- och anläggningssektorn där det upphandlas för många miljarder varje år. För att kunna vara med på tåget behöver leverantörer leva upp till de sociala och miljömässiga hållbarhetskraven, sa Ellionor Triay Strömvall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
BDX kammar hem "historiskt" avtal
Ny reservdelssatsning i Norrland
Vridbart säte ska skona nacken
Peab bygger om Stockholms mest anrika gata
”Här behöver branschen bli bättre”
El ur trä – forskarnas väg i kristider
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125