23948sdkhjf

WSP får uppdrag på Ostkustbanan

”Jag ser fram emot att jobba med ett sådant här komplext multidisciplinärt uppdrag som även bidrar till resenärsnytta och hållbar samhällsutveckling”.

Arbetet med Ostkustbanan mellan Uppsala och Stockholm dras igång, två spår ska bli fyra och Trafikverket har gett WSP i uppdrag att utforma sträckan mellan Bergsbrunna och länsgränsen Stockholm/Uppsala inklusive en ny station i Alsike.

– Jag ser fram emot att jobba med ett sådant här komplext multidisciplinärt uppdrag som även bidrar till resenärsnytta och hållbar samhällsutveckling, säger Shaima Saghir uppdragsansvarig WSP.

WSP ska göra en lokaliseringsutredning för att ta reda på hur de två nya spåren bör dras. Om utredningen visar att man ska göra två nya spår i befintlig sträckning kommer WSP också att anpassa Knivsta station.

Efter lokaliseringsutredningen väntar mer arbete, bland annat ska en järnvägsplan, en miljökonsekvensbeskrivning, systemhandlingar och eventuella underlag tas fram

– WSP har lång erfarenhet av att driva stora komplexa uppdrag och det är väldigt roligt att vi fått förtroendet att vara med och bidra i detta viktiga projekt, säger Pernilla Gidmark, ombud WSP.

Läs mer om: WSP
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078