23948sdkhjf

Fredheim Maskin fortsätter pumpa ut elmaskiner

En helt elektrisk drivlina utlovas när Fredheim Maskin radar upp nya stackläggare.

Fredheim Maskin, som är återförsäljare för Keestrack, Sandvik Mobiles och Telestack i Sverige och Norge, visade upp en rad nya stackläggare på sina årliga oktoberdagar i Norge.

Företaget lyfter till exempel fram nya Telestack LF520REV Zero, som ska kunna köras helt via nätström.

Företaget noterar att många andra maskiner på marknaden drivs av hydrauliska pumpar med olja och en dieselmotor på 90-100kW, något som innebär att 10-13 liter diesel måste förbrukas varje timme.

Fredheim Maskin lyfter fram att telestacken, med helelektrisk drift, drar 26kW/timme och om man driver maskinen med ett motoraggregat på 55kW blir dieselförbrukningen sex liter i timmen.

Fredheim Maskin berättar att LF520REV Zero har ett vridbart underrede, och att massorna ska kunna placeras i rader eller radiellt upp till 9,5 meter.

På oktoberdagarna visades också Telestack WD30 – en 4x4 självstyrande stackläggare som ska kunna flyttas i alla riktningar.

Enligt Fredheim Maskin passar maskinen perfekt till siktar, krossar, kvarnar; den ska lägga massorna i sträng eller radiellt och alla funktioner drivs elektriskt och kan drivas via en kabel från till exempel en kross, sikt eller nätström.

Företaget noterar också att maskinen styrs med en fjärrkontroll och uppger att den passar bra till exempel för lastning i hamnar, på båtar, eller i en täkt eller återvinningscentral.

Fredheim Maskin lyfter också fram den 27 meter långa stackläggaren Telestack C6000T, som ska kunna lasta upp till 12.6 meter och har en kapacitet på 2 500 kubikmeter/4 000 ton.

Även Telestack TC624 Zero ska nu vara redo för nätström, med helt elektrisk drivlina. Denna modell ska kunna lasta upp till 9,5 meter. Den ska klara sig med en elmotor på 22 kW och drivs den på nätström ska den behöva 11 kW per timme. Använder man ett motoraggregat ska den klara sig på 2,6 liter diesel i timmen

Fredheim Maskin konstaterar att Telestack Zero Range nu finns tillgängligt på modellerna LF520REV, TC621REV, TC624, TCL1031.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109