23948sdkhjf

Rototilt lanserar egna joysticks

Tyska mässan Bauma utlovar flera nyheter från världens tillverkare av maskiner, redskap och andra tillbehör. Rototilt har tidigare hintat om ett nytt koncept och avslöjar nu ytterligare en nyhet.

Rototilt har tidigare berättat att de ska visa upp ett nytt koncept, RC Control, på maskinmässan Bauma i Tyskland. Nu meddelar tillverkaren att de även kommer lansera egna joysticks.

– Det har varit ett omfattande och intensivt designarbete där vi har ställt höga krav för att säkerställa ergonomi, användarvänlighet och funktionalitet. Vi är idag mycket stolta över den produkt vi lanserar, säger Caroline Jonsson, produktchef på Rototilt, i en kommentar.

Enligt företaget har en mängd fälttester gjorts med både kvinnor och män för att få fram ett handtag som passar flera handstorlekar. Caroline Jonsson förklarar att joysticken är tänkt att vara en del av ett komplett system. Utöver kontrollen ingår där displayen i RC System och den tryckkompenserade hydrauliken i deras tiltrotatorer.

– Det har starkare precisionsförmågor än alla våra tidigare system. Helheten kommer upplevas som betydligt smidigare då det ger användaren full kontroll över grävrörelsen.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079