23948sdkhjf

Specialistbolag får nya ägare

Förvärv nummer åtta ska stärka konsultfirman inom infrastruktur – spetskompetens inom tunnlar och broar få bolaget att växa.

Sitowise Sverige berättar i ett pressmeddelande att man förvärvar de stockholmsbaserade bolagen Convia Ingenjörsbyrå AB, som grundades 2016, och Convia Infrastructure AB, som startades 2020.

Enligt Sitowise får därmed ny specialistkompetens inom infrastruktur – Conviabolagen med totalt 23 anställda erbjuder konsulttjänster inom byggnadskonstruktion, infrastruktur, byggnadsverk (broar/anläggning) samt reparation och underhåll (broar/anläggning).

Enligt Sitowises vd Jonas Larsson har man länge letat efter det ”rätta” förvärvet som gör det möjligt att växa – särskilt inom infrastruktur.

Med Convias spetskompetens inom broar och tunnlar kan vi ta den position vi söker inom den oerhört viktiga infrasektorn, säger han i pressmeddelandet.

Ali Farhang, som är vd på båda Conviabolagen, och alla anställda kommer att fortsätta i sina nuvarande roller även efter förvärvet.

Sitowise har precis de förutsättningarna som krävs för Convias fortsatta utveckling, och som en del av koncernen kan vi erbjuda våra kunder ett omfattande tjänsteutbud. Det är vi otroligt glada över, säger Ali Farhang i pressmeddelandet.

I och med förvärvet – det åttonde i ordningen – har Sitowise nu 300 anställda. Företaget erbjuder konsulttjänster inom byggnadskonstruktion, geoteknisk konstruktion, VVS- och elkonstruktion, planering av infrastruktur samt tjänster inom digitala lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078