23948sdkhjf

Pengahögen växer inför Bodenbygget

H2 Green Steels investeringsrunda fortsätter – ett tillskott på 750 miljoner innebär enligt företaget att man nu säkrat totalt 2,8 miljarder kronor.

H2 Green Steel fortsätter att samla på sig medel för att kunna bygga ett stålverk i Boden, en anläggning där man koldioxidutsläppen ska vara 95 procent lägre jämfört med traditionell ståltillverkning

Företaget grundades 2020 av Vargas, som också bolagets största aktieägare och man har under senare tid letat finansiärer till jättebygget.

Nu berättar H2GS att man fått in 750 miljoner kronor från investerare som Hitachi Energy, Kobe Steel och Kinnevik, ett bidrag som innebär att  att man nu säkrat 2,8 miljarder kronor i Serie B-finansiering.

Enligt företaget ska pengarna i huvudsak användas för att utveckla det som beskrivs som världens första storskaliga gröna stålverk.

Kinneviks vd Georgi Ganev säger i en kommentar att Kinnevik ”alltid stött företag som utmanar och investerat i bolag som kan bidra till att kullkasta sina branscher”

– H2 Green Steel, med ambitionen att uppnå fossilfrihet inledningsvis inom ståltillverkning, är ett lysande exempel på ett företag med en stark kommersiell plan och förmåga att förflytta kompassnålen för att globalt uppnå nollutsläpp. Vi är spända på att vara en del i denna resa, säger han.

– Våra investerare är ledande inom sina respektive områden och i framkant för att möjliggöra de förändringar som krävs för att möta klimatmålen. Denna investeringsrunda är ett verkligt styrkebesked för vår affär – att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand, säger H2Gs vd Henrik Henriksson i en kommentar.

Företaget lyfter också fram att byggdomen för verksamheten i Boden har beviljats, att bygget gjort framsteg och att man redan i förväg sålt in mer än hälften av den första produktionsvolymen till europeiska kunder i flera sektorer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
De roddar infrastruktur mitt i ett fornminne
Ramirent köper företag
Maskinias VD presenterar: Ny kontroll till Case hjullastare
Svordomar och storordrar på veckans lista!
BDX renodlar – startar entreprenadbolag
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.158