23948sdkhjf

Dubbelt upp för Svevia

Svevia rapporterar om ett starkt resultat för det tredje kvartalet, bland annat ska orderingången ha fördubblats.

Svevias rörelseresultat för det tredje kvartalet var 168 miljoner (141) och orderingången växte från 1,2 till 2,5 miljarder kronor. Företaget berättar också att orderstocken nu ligger på en rekordnivå – 11,7 miljarder kronor för det tredje kvartalet

– Svevia presterade återigen ett starkt resultat och bolaget växer lönsamt, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia, i ett pressmeddelande.

Han uppger att alla delar i verksamheten bidrar till den positiva utvecklinge och att division Industri väsentligt stärkt sin lönsamhet jämfört med föregående år.

– En annan betydande faktor är vårt långsiktiga inköpsarbete som försett verksamheten med bitumen till konkurrenskraftiga priser och utan exponering från Ryssland.

Företaget noterar också att den årliga medarbetarundersökningen genomfördes under det tredje kvartalet och uppger att Svevias index för ambassadörskap, eNPS, ökade ytterligare två enheter till 33 (31).

– Det är våra engagerade medarbetare som lagt grunden för Svevias positiva utveckling de senaste åren. Tillsammans med vårt starka resultat gör det oss till en konkurrenskraftig aktör på drift- och anläggningsmarknaden, säger Anders Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078