23948sdkhjf

Volvo miljonsatsar för att få fram fler drivlinor

Volvo CE investerar 360 miljoner kronor i sin svenska dumperfabrik – tanken är att påskynda övergången till elektromobilitet för de ramstyrda dumprarna.

Volvo Construction Equipment uppger i ett pressmeddelande att man tänker satsa 360 miljoner kronor fram till 2027 på sin dumperfabrik i Braås.

Tanken är att anpassa anläggningen så att man kan producera ett större utbud av ramstyrda dumprar med olika typer av drivlinor, enligt Volvo CE görs detta för att spegla efterfrågan på anläggningsmaskiner med mer hållbara kraftkällor.

Jonas Lakhall, platschef på Volvo CE i Braås, uppger att investeringen kommer att göra det möjligt att erbjuda kunderna ett bredare utbud så att de kan minska sina utsläpp.

Det är viktigt för oss att fortsätta att ligga i framkant och fatta tydliga beslut för att uppfylla vårt Science Based Target-åtagande att uppnå nettonollutsläpp i värdekedjan till 2040. Genom att anpassa vår produktion för elektriska maskiner går vi framåt längs vår färdplan för elektrifiering, säger han.

Pengarna kommer att användas till att utöka produktionskapaciteten, nya byggnader ska uppföras och ny produktionsutrustning införskaffas. Tanken är också att investera i automation och ergonomi för att minska behovet av repetitiva arbetsuppgifter och öka säkerheten.

Volvo CE noterar att Braåsfabriken har en koldioxidneutral verksamhet som drivs av förnybar energi. Fabriken var också först i världen att producera en fossilfri entreprenadmaskin, och att världens första prototyp för vätgas och bränsleceller just nu testas på anläggningen. 

Den 45 000 kvadratmeter stora anläggningen i Braås ska anpassas för att kunna tillverka ett större utbud av dumprar med olika typer av drivlinor. Foto: Volvo CE

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.191