23948sdkhjf

Hon blev Årets Byggchef

Årets Byggchef 2022 heter Carolina Detterfelt och arbetar som avdelningschef på JM Entreprenad i Stockholm. ”Carolina är en talang av högsta rang och förebild för hela sektorn”, skriver juryn i sin motivering.

I sin roll som avdelningschef ansvarar Carolina Detterfelt för en resultatenhet med cirka 120 medarbetare.

- Det är ett omfattande och krävande arbete där hon med bravur sätter strategier som för organisationen in i framtiden. Hon är en ytterst värdig vinnare, säger Amanda Borneke, juryns ordförande, styrelseledamot i Byggcheferna och specialist inom cirkulär ekonomi på Sweco.

Juryn tilldelar Carolina Detterfelt titeln Årets Byggchef 2022 med motiveringen:

"Vinnare i Årets Byggchef 2022 är en talang av högsta rang. Carolina Detterfelt är en engagerad, närvarande och inkluderande chef. Hon har en tredjedel kvinnliga projektchefer i sin organisation, vilket inte är vanligt inom anläggning. Hennes hörnstenar i organisationsbyggande är hög säkerhet, jämställdhet och mångfald.

Carolina Detterfelt är intresserad av människan och ser hela organisationen som ett lag oavsett roll, där alla medarbetare upplever att de har lika värde. Hon är en naturlig förebild, inte bara för JM Entreprenads medarbetare, utan för hela bygg- och anläggningssektorn.

En modig ledare som står för framtagande av nya rutiner och inte är rädd för obekväma beslut som kräver omorganisering. Carolina har bland annat implementerat ett nytt verksamhetssystem, samt utvecklat ett nytt sätt att ta fram budgetar för projekt. Ett arbetssätt som har bidragit till koncernens förmåga att skapa långsiktiga affärer."

Årets Byggchef

Årets Byggchef delas ut av branschföreningen Byggcheferna och tidningen Byggvärlden. I år delas det ut för trettonde året i rad.

Årets jury består av Amanda Borneke - Byggcheferna, Jack Len - Årets Byggchef 2021, Viktoria Edelman - AG Advokat, Charlotte Bergman - ELU, Peter Åhs - Byggfakta och Greger Gunnarsson - Airteam.

De kriterier som juryn bedömer är lönsamhet, etiskt agerande, ledarskap, förnyelse och säkerhet. Stor vikt läggs på referenstagning med hjälp av ett externt företag.

Syftet med priset är att höja statusen på byggchefsrollen och locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078