23948sdkhjf

Gemensam standard prisades på rivningsmässan

Rototilts och Steelwrists gemensamma satsning på en öppen standard för helautomatiska snabbfästen har fått pris.

I samband med rivningsmässan Demcon, som arrangerades i slutet av november, delades Svenska Demoleringspriset ut.

Vinnare i kategorin innovation blev Open-S Alliance, organisationen som startades av tiltrotatortillverkarna Rototilt och Steelwrist och som arbetar för en öppen standard för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner.

Vi är mycket glada för priset och det visar på det stöd som finns för en öppen standard som inte låser in kunderna i en enskild tillverkares lösning för snabbfästen, tiltrotatorer och redskap, säger Stefan Stockhaus, styrelsemedlem i Open-S Alliance AB och vd för Steelwrist i ett pressmeddelande.

Vi för samtal med ett flertal tillverkare och hoppas snart kunna tillkännage fler medlemmar, säger Anders Jonsson, styrelseordförande i Open-S Alliance AB och vd på Rototilt, i samma pressmeddelande.

Open-S Alliance noterar att det är vanligt med många och snabba redskapsbyten i rivningsindustrin, och att helautomatiska snabbfästen blir allt populärare.

Man ser därför ett behov av Open-S standarden, tanken är att den ska göra det enklare att välja fästen, rotatorer och redskap och kunna vara trygg med att de passar ihop, även om det handlar om olika leverantörer.

Priset delades ut den 24 november. Bakom utmärkelsen står tidningen Professionell Demolering i samarbete med branschföreningarna Håltagningsentreprenörerna och Riv- & Saneringsentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier.

Demoleringspriset har delats ut sedan 2012 och Stora innovationspriset för tillverkare/leverantörer ska gå till en tillverkare eller leverantör ”för lanseringen av en innovation eller en synnerligen utmärkande utveckling av en befintlig produkt.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Eldsjälar får stipendium från LKAB
Arbetsrelaterad dödlighet: entreprenadbranschen i fokus
Svevia tar över vägunderhållet i driftområde Vetlanda
Kallt i hytten i nya grävaren
Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge
Med röntgensyn bäddar forskarlaget för framtidens elbilsbatterier
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093